Teknoloji

Leonardo da Vinci’nin ünlü tablosu kıyametin kesin tarihini vermiş olabilir mi?

İnternette dolaşan söylentilere bakılırsa, Leonardo da Vinci dünyanın sonunu önceden tahmin etmiş ve bunun idealden daha erken gerçekleşeceğine dikkat çekmişti.

Çeşitli magazin hikayelerine göre 15. yüzyılın ünlü ressamı Kıyamet Günü’nü konu alıyor. son akşam yemeği Tablosunda dünyanın sonunun geleceğine dair ipuçları saklamıştır. İddiayı ortaya atan Vatikan araştırmacısı Sforza Galiçya2010’da” Bir da Vinci kodu vardır ve bu kod Dan Brown tarafından popüler hale getirilmemiştir.” söz konusu.

Galitzia’daki California Üniversitesi’nde araştırmacı olarak da Vinci el yazmaları üzerinde çalışmak kıyametin 21 Mart 4006’da başlayacağını varsaydığını iddia etti . Galitzia’ya göre da Vinci, saldırıya uğramamak için mesajını tablosuna saklamıştır.

Ancak bu mesajın tam olarak ne olduğu net değil. Makaleler, Galatzia’nın “ matematiksel ve astrolojik” bulmacayı çözdüğünü söylüyor ama herhangi bir açıklama ya da bilgi yok ve “bana güven” demekten başka bir kanıt yok.

ScienceInfo.net’e göre Galatzia, Fransa’nın hükümdarı XIII. Bu sonuca, da Vinci’nin XVI. Ama bunun dışında incelenecek pek bir şey yok.

Yine de da Vinci’nin kıyamet olaylarına olan ilgisini hayatının sonlarına doğru bir dizi gerçek felaket sahnesi çizerek gösterdiğini söyleyebiliriz. Sahneler gökten yağan ateşleri ve kaynayan denizleri gösterirken, eşlik eden notlar bulutların görünümünü tartıştı.

Kraliyet Koleksiyonu Güveniinternet sitesinde, ” Hayatının son yıllarında Leonardo, hem çizimlerinde hem de yazılarında bir manzarayı parçalayan feci bir fırtına konusunu defalarca ele aldı. ” denir. Yazı şöyle devam ediyor: Ölüm ve felaket saplantısı, sona yaklaşan, en büyük eserlerinden bazılarını yarım kalmış olarak gören veya her şeyin, hatta dünyanın gelip geçiciliğine dair derin bir duyguya sahip bir sanatçının çok kişisel ifadesi olarak görülebilir. gözleri önünde yıkılmıştır.

Bazıları çizimlerin da Vinci’nin zamanındaki fırtınalar ve sarsıntılar gibi olayları tasvir ettiğini düşünse de, tarihçiler bu olaylara dair hiçbir kanıt bulamamışlardır.

Bu notlarda” Karanlık ve kasvetli hava, sürekli yağmurla yoğun olarak görünsün, karşıt rüzgarların saldırısıyla sürüklenip doluya karışsın, ağaçlardan kopup sayısız yaprakla karışmış sonsuz sayıda dal taşısın.” yazıyor. Yazının devamında” Her yerde, rüzgarların öfkesiyle kökünden sökülüp soyulan saygıdeğer ağaçlar ve taşan ve kabaran nehirlerin taştığı ve geniş toprakları ve sakinlerini sular altında bırakana kadar vadilerini boğan sel tarafından çoktan çıplak bırakılan dağ parçaları var.” cümleleri dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu